diumenge, 14 de setembre del 2014

"L'auca ha de transmetre més que ser un dibuix acurat"

L'auca d'Eugeni Xammar
Aprofitant el retorn de l'any Xammar aquest setembre, parlem amb Marc Salayet, el dibuixant de l'auca d'Eugeni Xammar, publicada la passada primavera. Per a realitzar-la es va acordar amb tots els participants en el projecte la línia que havien de seguir els dibuixos i els versos, i des d'aquí cadascú va treballar amb autonomia en la seva part.

"Les auques poden ser de molts tipus, no hi ha un estil definit", explica. Calia idear una imatge per a cada vers, i a continuació crear-lo. L'absència de fotos de perfil de Xammar va ser una dificultat. "Cada vinyeta té un Xammar diferent, es tractava de captar els canvis al llarg de la seva vida".

L'auca repassa la vida del periodista de forma fidel a la realitat, però no defuig el component còmic que una auca sempre té. "La pròpia auca de l'Ametlla va servir de referència. A part, vaig buscar un estic propi, experimental i fresc".

Marc Salayet ha il·lustrat llibres com "Contes Àrabs", de l'editorial Malhivern, i ha treballat a Mediapro. Podeu veure altres obres seves aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada